Hall in Tirol Austria

Der Entwurf ist ein räumlich-archäologisches Konzept welches Kunst, Kultur und Naturwissenschaften mit dem Umfeld vereinen kann.

Innsbruck Österreich
MATImage
MATImage
MATImage
MATImage

The missing head for the existing body

The structure of the existing Training Centre proves a disoriented, scalable architecture wherein the function cannot be expressed. The extension will change this and modernize the building in its entirety, without changing the existing building. The new building is located at the western end of the gym, the entrance is on the south, running parallel to the Inn promenade.

Weissenbach am Lech Austria
MATImage
MATImage
MATImage
MATImage
MATImage

The form of the new multipurpose hall is a long building ascending southward. The ensemble of buildings, primary school, kindergarten and the multipurpose hall define the structure of the village. The orientation towards the road is significant in so far as it provides the school building and its surroundings with an introverted sense. The roof of the building is intensively planted and lies between the school and the kindergarten. It cuts into the topography and by varying across one storey, forms a gentle slope and walk-on roof, resembling a toboggan run. 

Oslo Norway
MATImage
MATImage

Excerpt of the competition jury: The proposal is characterised by an ”aerodynamic” design, where all the elements fit together in a unified, plastic form of great elegance. In design terms the proposal appears as the competitions most successful. It appears as a refined, highly developed design where the knoll building and the inrun flow into each other in one unified form.The result is a monumental ski arena that grows out of the landscape. The adopted architectural language is consistent and includes the design as a whole, from public flows, commentators boxes, judges towers and stands...

Fieberbrunn Austria
MATImage

The project offers a lively promenade as a linear centre. This allows all residents to participate in the common, shared social life.
The balconies and lounges are directly visually linked to the common spaces, so that even non-mobile residents may participate directly in a lodge atmosphere, overlooking the activity of the promenade. The resident can observe the coming and going, watching with amusement, able to appreciate the promenade as a voyeur. The North-South orientation provides an ideal exposure to the activity of the day, while the morning and evening sun can be enjoyed from the bed.

Berlin Germany
MATImage

Die Neuanlage der BMX-Bahn im Rahmen der Umgestaltung des Spekteparks - Berlin Spandau wird bewusst als Teil einer größeren Freizeitanlage gesehen.

Die Bahn wird hierbei nicht als Objekt in die bestehende Ebene gestellt und mit Absturzsicherungen von der Umgebung isoliert, sondern in die Topographie der künstlich angelegten Landschaft eingeschrieben und wird somit zum Teil der Parklandschaft.

Vienna Austria
MATImage
Copa Cagrana - Urban Beach Wien
DOCKINGSTATION URBANER DIVERSITÄT
Innsbruck Austria
MATImage
MATImage
MATImage
MATImage
MATImage
MATImage
MATImage

The goal of the intervention at Eduard-Wallnöfer-Platz (Landhausplatz) was to create a contemporary urban public space that negotiates between the various contradictory conditions and constraints of the site and establishes a stage for a new mélange of urban activities characterized by a wide diversity. The realized project consists of a 9.000 square meter concrete floor sculpture.

Innsbruck Österreich
MATImage
MATImage
MATImage
MATImage
MATImage

Der Entwurf versucht der Bauaufgabe einer Seilbahnstation, als besonders spezifischen Fall eines Ensembles gerecht, zu werden. Fast tausend Höhenmeter voneinander entfernt, nicht zuletzt physisch verbunden durch das Seil, soll trotzfunktionaler Unterschiede eine Einheit entstehen.

Astana Kazakhstan
MATImage
MATImage

This jump, being constructed in Kazakhstan, features a single tower with two areas of relief, which represents an innovation in such a typology.  The newly constructed hill is a sculptural element, generating the form of the two curves at the flanks of the start-up tracks. The V-shaped widening towards the top of the tower recedes in a twisting motion above.

Innsbruck Austria
MATImage

The throughway shapes building typology, in a line moving through the entire planning area. The urban design concept is guided by a comb-like arrangement of lines that run along a north-south oriented green space, with the dwellings arranged in an east-west orientation to ensure the best possible daylight access. A slight distortion of the overall axis creates a positive effect on the perception of the overall system.

Waidring Austria
MATImage
MATImage

Thetis' lodge exists as a crack in the rock, a point to relax with views of the Wilder Kaiser. On the southwest of the plateau is a flat rock acting as the 'Copyright of the Landscape' [Natural logo] on the stone slab.